تأثیر مثبت شیر شتر بر محیط زیست
به طور گسترده ای گزارش شده است که شتر به خوبی با اکوسیستم های دارای منابع غذایی کم و کمبود آب سازگار است.
شتر ، حیوان سازگار با محیط زیست
از این نظر شتر حیوان سازگار با محیط زیست محسوب می شود . خانواده شتر به دلیل سازگاری نزدیک با این اکوسیستم ها ، ویژگی حیواناتی است که در مناطق دور افتاده درسرزمین های خشک یا کوه های مرتفع زندگی می کنند.
شترهای بزرگ و کوچک می توانند به محیطی که دارای منابع پراکنده با ارزش غذایی کم و یا آب کم است ، ارزش افزوده داشته باشند. این موضوع علاقه این خانواده به حفظ فعالیت های بدنی دربدترین مکانهای کره زمین را توضیح می دهد. آناتومی ، فیزیولوژی و رفتار آنها برای زنده ماندن در چنین محیط های سخت مناسب است.
مصرف آب در هر لیتر شیر
یک شتر برای به دست آوردن ۲۰ لیتر شیر به ۹٫۶ لیتر آب نیاز دارد ، در مقایسه ، یک گاو برای تولید این ۲۰ لیتر شیر به ۱۰۰ لیتر آب تا ۲۰۰ لیتر آب نیاز دارد (بستگی به نژاد گاو دارد).
اروپا هر روز ۶۷۰۰۰ متر مکعب (۶۷ میلیون لیتر) شیر گاو تولید می کند که میانگین مصرف آب آن ۵۰۲۵۰۰ متر مکعب (۵۰۲ میلیون لیتر) است. روزانه!
برای تولید همان مقدار شیر ، شترها ۳۲۱۶۰ متر مکعب آب مصرف می کنند و روزانه ۴۷۳۴۰۰ متر مکعب آب یا ۱۷۲۷۹۱۰۰۰ متر مکعب در سال صرفه جویی می کنند.
علاوه بر مصرف آب ، شترها مزایای زیست محیطی و پایدار دیگری نیز دارند:
شتر می تواند چندین روز بدون نوشیدن آب، در مکانهای های دور از آب زندگی کند و فشار بر چرخه آب اطراف خود را کاهش دهد.
شتر قادر است از طریق رفتار تغذیه ای خود ، گیاهان بیشتری را نسبت به نشخوارکنندگان مصرف کند ، که منجر به کاهش فشار بر تنوع زیستی گیاهان در سرزمین های خشک می شود.
تنوع رژیم های غذایی شتر از تنوع زیستی محافظت می کند
شتر با تحمل به نمک قادر به خوردن گیاهان هالوفیتیک است که برای سایر گیاهخواران قابل هضم نیست. شتر قادر است با گردن بلند خود انواع مختلف اکوسیستم های چراگاه را از چمن تا درختان را مصرف کند.
قدرت جوانه زنی بالا
به دلیل انتقال طولانی مدت غذا در دستگاه گوارش شتر، بذرهای رد شده در مدفوع شتر می توانند قدرت جوانه زنی را در زمین های خشک را داشته باشند.
بازیافت نیتروژن
شتر از طریق فیزیولوژی هضم (بازیافت نیتروژن ، انتقال آرام ، فلور شکمبه و غیره) می تواند برای غذای فقیر از مواد مغذی ارزش بیشتری قائل شود و نسبت به دام ، بازدهی خوراک بهتری را نشان می دهد و به نسبت منابع / تولید بهتر کمک می کند.