تاریخچه روز جهانی شتر (۲۲ ژوئن)

نویسنده: دکتر رزیق کاکار ( انجمن شتر پاکستان)

شتر هدیه ای از طبیعت است، که به مردم آسیب دیده  از خشکسالی زمین هدیه می شود. هزاران سال پیش  با شروع طبیعی تغییرات آب و هوایی بشر تصمیم گرفت حیوانی را که می تواند با اکوسیستم های خشن و خصمانه مقابله کند را اهلی کند. عقل بشر خیلی خوب کار کرد و شتر این حیوان باورنکردنی را برای این کار انتخاب کرد. اصلی ترین و مهمترین وظیفه ای که به شتر داده شد تأمین مواد غذایی در شرایطی است که دیگر دامها برای حفظ خود مشکل دارند.

بنابراین شتر به عنوان تنها دام اهلی شده برای تولید شیر در نظر گرفته می شود. اگرچه ، بعداً وظائف شتر بیشتر شد و کارهای بسیاری به شتر اعم از حمل و نقل ، مسابقه ، گوشت و سایر موارد دیگر داده شد. خوشبختانه ، شتر به دلیل داشتن مقاومت و پایداری (عملکرد پایدار شیر) و دانستن قدرت شفابخشی شیر شتر ، به وظایف اصلی خود باز می گردد.

تصویر انجمن شتر پاکستان (CAP) در سال ۲۰۰۸

وقتی من (دکتر رازیق) کار تحقیقاتی خود را در مقطع دکترا به پایان رساندم و شروع به نگارش پایان نامه کردم ، ایده های بسیاری پیش آمد و من عمیقاً فهمیدم که اگرچه شتر حیوان بسیار مهمی است اما حمایت و قدردانی کمی از شترداران  و شتر هر کشور  و در سطح بین المللی وجود دارد. بنابراین ، من تلاش برای جلب موضوع شتر در معرض دید سیاست گذاران در همه سطوح ، آغاز کردم. ایده CAP اولین قدم مهم برای برجسته کردن اهمیت شتر در سطح کشور بود. متأسفانه ، سطح حمایت بسیار کم یا ناچیز از شتر و شترداران وجود داشت.

آن زمان ، من یک عمیقا کار داشتم. توسعه دام و توسعه لبنیات (گروه L&DD) بلوچستان،  اما در فرصت مطالعاتی برای دکترا در بخش مدیریت دام ، دانشگاه کشاورزی فیصل آباد (LMUAF) ، پاکستان. من ایده یک انجمن شتر در پاکستان را به مربی و سرپرست خود دکتر محمد یونس ارائه کردم. پروفسور دکتر محمد محمد یونس رئیس (LMUAF) بود. او با این ایده موافقت کرد و در همه سطوح از من حمایت کرد ، من بار دیگر از او تشکر می کنم.

در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۸ ، من با آقای عبدالسلام بلوچ (وزیر امور خارجه بلوچستان ، اداره توسعه دام و لبنیات (دپارتمان L&DD)) جلسات پی در پی داشتم و در مورد نقش نژادهای دامی بویژه شتر بحث کردم. شتر یکی از مهمترین دامهای استان بلوچستان و دارای ایفای نقش محوری در معیشت مردم است ، بنابراین متقاعد کردن وی در حمایت از یک سازمان شتر در سطح استان و کشور سخت نبود.

در این میان ، سایر همکاران و دوستان پیش آمدند و از ایده سازمانی کشور در مورد شتر حمایت کردند. دکتر ضیا اور رحمان کاکار یک پشتیبان عالی و فعال ترین فرد در روند انجمن شتر پاکستان (CAP) بود. دکتر ضیا کاکار هم اکنون در دانشگاه دامپزشکی و علوم دامپزشکی (UVAS) لاهور مشغول به انجام رساله دکتری خود می باشد. سرانجام ، در دسامبر سال ۲۰۰۸ ، ما پایه و اساس CAP را در LM بخش UAF قرار دادیم.

همانطور که قبلاً هم اشاره کردم ، ضمن تکمیل کار دکترا ، با خواندن کتاب و مقاله در مورد شترها و جنبه های مرتبط با شتر فهمیدم که باید روزی  جهت ذکر و درک اهمیت شتر وجود داشته باشد .

در سال ۲۰۰۹ ، نویسنده ایده روز شتر جهانی (WCD) را به منظور آگاهی مردم در مورد اهمیت شتر به عنوان یک عامل امنیت غذایی در سناریوی تغییرات آب و هوا تشریح کرد. از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ WCD در استان بلوچستان جشن گرفته شد (زیستگاه مهم شتر ، سهم ۵۰٪ از جمعیت ۱ میلیون نفری شترهای پاکستان). به تدریج و کم کم  ، ما در سطح کشور و همچنین در سطح جهانی حمایت از این روز را جلب کردیم.

در اینجا ، من باید از نقش بسیار مهم همکاران مانند ایلس کوهلر رولفسون ، مرحوم پروفسور دکتر یاگیل  ، دکتر عبدالسلام آباکس (KSA) و بسیاری دیگر از همکاران ستایش کنم. ذکر اسامی همه افرادی که از من در این امر اصیل حمایت کردند بسیار سخت است.

در سال ۲۰۱۳ ، صفحه facebook WCD فیس بوک روز جهانی شتر را راه اندازی کردیم و از سراسر دنیا تقدیر و پشتیبانی دریافت کردیم. سال بعد ، در سال ۲۰۱۴ WCD  جشن در گوشه های مختلف جهان انجام شد. در همان سال ، LMUAF تحت نظارت دکتر یوناس برند شیر شتر داچی را در دانشگاه راه اندازی کرد و از بانوی معروف شتر Ilse Kohlor Rollefson برای حضور در WCD 2014 و افتتاح شیر داچی دعوت کرد.

در سال های پس از سال ۲۰۱۴ ، ایده WCD توسط بسیاری از مردم و سازمان ها مطرح شد و جزئیات بسیار طولانی است. من نمی خواهم مدت زمان بیشتری را از شما بگیرم ، بنابراین می خواهم عکس هایی درباره WCD که در سطح جهانی برگزار می شود به اشتراک بگذارم.

منبع: https://camel4all.blog/2020/06/20/history-of-world-camel-day-22-june/amp/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *