با مصرف شیر شتر سلامت کبد خود را تضمین کنیم
کبد بزرگترین عضو در بدن انسان است که در فعالیتهای دستگاه گوارش نقش دارد. این عضو علاوه بر نقش در سیستم گوارش در بخش ایمنی بدن نیز فعال است. کبد باعث از بین رفتن سموم در بدن میشود و اگر نتواند این کار را بهدرست انجام دهد، سموم بدن فرد را فراخواهند گرفت. بیماریهای کبدی و مرگ ناشی از آنها ۱۲امین عامل مرگ و میر در ایالات متحده است. بیش از ۵۰ درصد از افرادی که بیماریهای کبدی دارند تا قبل از آزمایش خون و نتیجه غیرنرمال آن متوجه بیماری خود نخواهند شد. خوشبختانه مطالعات جدید حاکی از آن است که شیر شتر یک درمان منحصر به فرد برای درمان آسیبهای کبدی است. شیر شتر همچنین میتواند به کسانی که در معرض خطر ابتلا به هپاتیت سمی (آسیب کبد از طریق داروها یا مواد شیمیایی) را کمک کند. طبق مطالعاتی که روی شیر شتر انجام گرفته، این ماده غذایی دارای خاصیت حفاظت کبدی است که به معنای کمک به محافظت از کبد و جلوگیری از آسیبهای وارد به آن توسط داروها و مواد شیمیایی است.
قبل از اینکه به خواص شگفتانگیز شتر در کمک به کبد بپردازیم بهتر است با بیماریهای کبد و علائم مربوط به آن آشنا شویم. با ما همراه باشید.
علل بیماری کبد
هپاتیت سمی ۵۰ درصد علل مشکلات کبد را در ایالات متحده شامل میشود، این اتفاق هم زمانی رخ میدهد که کبد در مواجه با مواد مخدر، حلالهای صنعتی، آلایندهها، محصولات گیاهی، داروهای شیمیایی و دیگر مواد شیمیایی قرار بگیرد. زمانی که کبد در مواجه با این موارد قرار بگیرد دچار التهاب میشود و میتواند منجر به سیروز (التهاب شدید کبد) یا زخم شدن کبد نیز گردد. سموم موجود در این مواد گاهی حتی بعد از توقف مصرف در کبد باقی میمانند و باعث آسیب رسیدن به آن میشوند. در برخی از افراد، پس از مصرف مواد ذکر شده آسیبهای کبدی خیلی زود خود را نشان میدهند اما در سایرین تا زمانی که آزمایش گرفته نشود، نشانه خاصی دیده نمیشود.
عوامل دیگری بجز مصرف موادی شیمیایی وجود دارد که شانس ابتلا به بیماریهای کبدی را افزایش میدهند؛ این موارد عبارت هستند از: قرار گیری در دوره سالمندی، جنسیت مونث داشتن، مصرف زیاد الکل و ژنتیک.
سموم وارد شده به کبد، میتواند آسیبهای جدی به این عضو مهم وارد کند و ممکن است کبد در پردازش و خروج آنها از بدن دچار اختلال گردد.
علائم و تشخیص آنها
هنگامی که علائم آسیبهای کبدی در بدن بروز میکند، بیماران اغلب با هپاتیت سمی تشخیص داده میشوند. یکی از دلایلی که افراد را دچار آسیبهای کبدی میکند چاقی و سوء تغذیه است. بنابراین افرادی که مضنون به بیماری کبدی هستند، باید سعی کنند از غذاهایی که چربی زیادی دارد، غذاهایی همچون کلهپاچه و غذاهای فستفودی پرهیز کنند.علائمی که میتوانند نشانهای از آسیبهای کبدی باشند شامل: اسهال، مدفوع سفید یا روشن، تیره شدن رنگ ادرار (زرد پررنگ)، استفراغ، سر درد، احساس درد در شکم، کاهش یا افزایش ناگهانی وزن، زرد شدن پوست و از دست دادن اشتها که همانطور که مشاهده میکنید، این علائم اکثراً مربوط به دستگاه گوارش میشود.. یکی دیگر از علائمی که در بین بیماران مبتلا به کبد سمی هستند بروز میکند، مشکلات پوستی است که تحریک پذیری ناگهانی پوست، خشکی و آکنه از علائم پوستی سمی شدن کبد هستند. اگرچه برخی از درمان های رایج این علائم پوستی را از بین می برند، اما راه حل اساسی، سم زدایی از کبد است پزشکان اغلب آزمایشاتی برای تشخیص آسیبهای کبد مینویسند که عبارت است از: گرفتن نمونه بافت از کبد، انجام سیتیاسکن، استفاده از سونوگرافی و آزمایش خون.
درمانهای رایج
سخ نوع درمان مشترک برای هپاتیت سمی (کبد سمی) وجود دارد:
- اولین از همه تشخیص آنچه باعث صدمه رسیدن به کبد شده و جلوگیری از در معرض آن سم قرار گرفتن است.
- در مواردی که فرد مجبور به استفاده از دارو است (عادت به مصرف دارد)، ممکن است برنامه توانبخشی نیاز باشد.
- در برخی موارد، اگر آسیب کبدی بیش از حد شدید باشد، ممکن است پزشکان پیوند کبد را پیشنهاد دهند. در طول این فرایند، کبد بیمار با یک کبد سالم جایگزین میشود.
درمان کبد با شیر شتر
از آنجایی که کبد سمی یک مشکل بزرگ برای بدن انسان تلقی میشود، باید هرچه سریعتر برای درمان آن اقدام کرد؛ یکی از مواد غذایی که میتواند در این زمینه کمک شایانی به افراد بیمار بدهد، شیر شتر است. شیر شتر منبع غنی از ایمونوگلوبینها یا آنتیبادیها است که مواد آلودهکننده بدن را مورد هدف قرار میدهند و آنها را از سیستم ایمنی بدن پاک میکنند. شیر شتر دارای مقادیر زیادی از اجزای سیستم ایمنی بدن است.طی مطالعاتی که در سال ۲۰۱۳ توسط محققین انجام گرفت، مشخص شد که شیر شتر بدلیل خواص حفاظتی که دارد توانست از کبد موشها در برابر سمی شدن کبد محافظت کند. محققان مشاهده کردند که آنزیمهای AST و ALT در مجاری موشهای صحرایی به نسبت موشهایی که تحت کنترل قرار گرفته بودند بسیار بیشتر بوده است. طی این تحقیقات آنها به این نتیجه رسیدند که CC14 یکی از عوامل ایجاد آسیب در کبد است. موشهایی که تحت کنترل قرار داشتند و از شیر شتر استفاده میکردند، دارای سطح پایینتری از آنزیمهای AST و ALT و در نتیجه مقدار کمتری CC14 بودند و نتیجه حاصله یعنی شیر شتر توانسته میزان این آنزیمها را در بدن موشها و آسیبهای شیمیایی را کاهش دهد. بعلاوه سطوح آلبومین سرم در موشهایی که CC14 و آب دریافت میکردند پایینتر از موشهایی بود که CC14 و شیر شتر دریافت میکردند؛ که این موضوع نشان دهنده آسیب کبدی در موشهایی است که کنترل نمیشدند. نتایج آزمایش نشان میدهد که شیر شتر توانست بعد از آسیبهای وارد شده به کبد، سلامت کبد را بازگرداند. به عبارت دیگر، شیر شتر قابلیت این را دارد که از آسیب رسیدن به کبد جلوگیری کند و حتی کبد سمی شده را نیز به سلامت بازگرداند. در یک آزمایش دیگر که در سال ۲۰۱۱ توسط محققین آسیایی انجام گرفت و نتایج آن منتشر شد، شیر شتر توانست موشهایی را که تحت کنترل بودند را از سلامت کبد در برابر سموم بهرهمند سازد.
منبع: مجله پزشکی ویوان