رئیس هیئت مدیره انجمن علمی شتر خبر داد وجود 160 هزار نفر شتر در کشور/ تدوین سند راهبردی توسعه شتر
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، سعید زیبایی بعد از ظهر امروز در حاشیه جلسه هماندیشی تدوین سند راهبردی توسعه شتر منطقه جنوب کرمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا و کمآبی در سطح جهان از شتر به عنوان دام آینده یاد میشود.
وی بیان داشت: یکی از استراتژیهای مهم ایران میتواند، استفاده از شتر برای ارزش افزوده و تولید صنعت ملی قرار گیرد که البته تاکنون استفاده بهینه از این دام محقق نشده است، اما برنامه برای تحقق این امر وجود دارد.
زیبایی یکی از این زیرساختها را وجود انجمن علمی شتر دانست که با اخذ مجوز در حال کار است و تصریح کرد: ایجاد شبکه و بحث ارتباط از دیگر زیرساختهای مورد نیاز در این امر است.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی شتر با اشاره به تدوین سند توسعه شتر کشور که در حال انجام مراحل نهایی است، گفت: با تدوین این سند گذشتهنگری و چگونگی برنامهریزی حال به آینده را با یک سری آیتمها مشخص میکنیم.
وی چگونگی افزایش شیر و گوشت شتر را از جمله طرحهای کاربردی در برنامه ششم توسعه خواند و افزود: با توجه به اینکه 18 هزار نفر شتر در جنوب کرمان وجود دارد که آمار بسیار قابل توجه و تأثیرگذاری است، باید در زمینه هدفمندسازی این ظرفیت برنامهریزی لازم انجام گیرد.
زیبایی با اشاره به اینکه عموماً شتر در مناطق بیابانی و نیمهبیابانی کشور پرورش مییابد که ایجاد شغل در این مناطق را بسیار سخت میکند، عنوان کرد: طبق آخرین آمار وزارت جهاد کشاورزی 160 هزار نفر شتر در سطح کشور وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی شتر ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای بسیار غنی در منطقه جنوب کرمان این انجمن تمام تلاش خود را در توسعه شتر بهکار میگیرد.
وی با اشاره به فواید استفاده از فرآوردههای شتر گفت: به دلیل ارگانیک بودن و کلسترول کم گوشت شتر برای بیماران قلبی مفید است، شیر شتر نیز فراسودمند بوده و دارای خاصیت ضد سرطانی، آلرژیزایی، دیابتی و ضد هپاتیت c بوده و ادرار شتر نیز خاصیت ضدسرطانی دارد.