رئیس هیئت مدیره انجمن علمی شتر خبر داد وجود 160 هزار نفر شتر در کشور/ تدوین سند راهبردی توسعه شتر

به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، سعید زیبایی بعد از ظهر امروز در حاشیه جلسه هم‎اندیشی تدوین سند راهبردی توسعه شتر منطقه جنوب کرمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا و کم‎آبی در سطح جهان از شتر به عنوان دام آینده یاد می‎شود.

وی بیان داشت: یکی از استراتژی‎های مهم ایران می‎تواند، استفاده از شتر برای ارزش افزوده و تولید صنعت ملی قرار گیرد که البته تاکنون استفاده بهینه از این دام محقق نشده است، اما برنامه برای تحقق این امر وجود دارد.

زیبایی یکی از این زیرساخت‎ها را وجود انجمن علمی شتر دانست که با اخذ مجوز در حال کار است و تصریح کرد: ایجاد شبکه و بحث ارتباط از دیگر زیرساخت‎های مورد نیاز در این امر است.

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی شتر با اشاره به تدوین سند توسعه شتر کشور که در حال انجام مراحل نهایی است، گفت: با تدوین این سند گذشته‎نگری و چگونگی برنامه‎ریزی حال به آینده را با یک سری آیتم‎ها مشخص می‎کنیم.

وی چگونگی افزایش شیر و گوشت شتر را از جمله طرح‎های کاربردی در برنامه ششم توسعه خواند و افزود: با توجه به اینکه 18 هزار نفر شتر در جنوب کرمان وجود دارد که آمار بسیار قابل توجه و تأثیرگذاری است، باید در زمینه هدف‌مندسازی این ظرفیت برنامه‎ریزی لازم انجام گیرد.

زیبایی با اشاره به اینکه عموماً شتر در مناطق بیابانی و نیمه‎بیابانی کشور پرورش می‎یابد که ایجاد شغل در این مناطق را بسیار سخت می‎کند، عنوان کرد: طبق آخرین آمار وزارت جهاد کشاورزی 160 هزار نفر شتر در سطح کشور وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی شتر ادامه داد: با توجه به ظرفیت‎های بسیار غنی در منطقه جنوب کرمان این انجمن تمام تلاش خود را در توسعه شتر به‌کار می‎گیرد.

وی با اشاره به فواید استفاده از فرآورده‎های شتر گفت: به دلیل ارگانیک بودن و کلسترول کم گوشت شتر برای بیماران قلبی مفید است، شیر شتر نیز فراسودمند بوده و دارای خاصیت ضد سرطانی، آلرژی‎زایی، دیابتی و ضد هپاتیت c بوده و ادرار شتر نیز خاصیت ضدسرطانی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *