مرور مقاله : نقش شیر شتر و مولکولهای زیست فعال آن در درمان بیماریها

مقاله زیر توسط جناب آقای دکتر نیاسری استاد دانشگاه تهران و رئیس قطب علمی دامهای بومی ایران niasariبه همراه همکاران در مجله نشاء علم چاپ شده است در این مقاله به زبان ساده ابتدا مقدمه ای در مورد شتر و ویژگیهای آن و سپس در مورد ترکیبات شیر شتر و خواص درمانی آن مواردی ذکر شده است و در نهایت در مورد سیاستگذاری در امر توسعه صنعت پرورش شتر بحث شده است. جهت مطالعه مقاله کامل میتوانید آن را از لینک زیر دانلود نمایید.

نقش شير شتر و ملكول های زیست فعال آن در درمان بيماری ها

 

محصولات غذائی طبیعی فاقد دارو و سموم مختلف و دارای خواص درمانی، مورد توجه مصرف کنندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. در این میان شیر شتر تنها به عنوان یک غذا محسوب نشده بلکه محصولی شفا بخش است که می تواند در کمک به درمان بیماری های خاص مورد توجه قرار گیرد. وجود آنتی بادی های ویژه با قابلیت نفوذ قابل توجه به بافت های سرطانی، وجود مقادیر متنابع ماده شبه انسولین (که در درمان دیابت موثر است) وجود پپتيدهاي فعال زيستي بدست آمده از پروتئين هاي مختلف شير شتر با قابليت آنتي اكسيدانتي، آنتي میكروبي و كاهندگي فشار خون و شباهت بی بدلیل شیر شتر به شیر انسان از ويژگي هاي مهم اين شير محسوب مي شود.  یکی از دلائل آن فقدان پروتئين آلرژی زای بتا لاکتوگلوبولین است، اما شیر گاو دارای بتا لاکتوگلوبولین می باشد. وجود بتا لاکتوگلوبولین سبب بروز آلرژی های غذائی در نوزادان انسان می گردد. شیر شتر فاقد بتا لاکتوگلوبولین بوده و از این نظر مشابه شیر انسان است كه قابلیت جایگزینی آن با شیر مادر را دارد.

این خواص تنها بخش ناچیزی از ویژگی های این محصول الهی بشمار می رود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *