شیر شتر از نگاه مجامع علمی جهان

شیر شتر از از نگاه مجامع علمی جهان

BoPkaF4IUAAeVyJ

بطری های شیرشتر در قسمت لبنیات سوپر مارکت محل شما، به احتمال زیاد کنار شیر گاو دیده نمیشوند اما با خواندن این مطلب متوجه میشوید که این نوشیدنی به زودی طرفداران زیادی پیداخواهد کرد!

برخی از کارشناسان به خواص آن اشاره میکنند و میگویند به مبارزه علیه تعدادی از بیماری ها کمک میکند. از جمله دیابت، سرطان، زونا و اوتیسم.همچنین هضم آن از شیر گاو آسان تر است که باعث شده در بین افرادی که عدم تحمل لاکتوز درگوارش شیردارند محبوب باشد.

سازمان غذا و دارو آمریکا_  FDA _مصرف شیر شتر در ایالات متحده را تایید کرده ،با این وجود واردات این شیر محدود است،و تنها 3000 شتر در ایالات متحده دوشیده میشود، براساس گفته های دکتر میلی هینکل (Millie Hinkle) ، بنیانگذار انجمن شتر آمریکایی و شیر شتر، در حال حاضر تعداد کمی مزرعه شتر برای تولید لبنیات درایالات متحده وجود دارد از جمله  Troyer Family Farm و Oasis Camel Dairy

 

حقایق تغذیه ای:

تصویر زیر Nutrition Fact یا همان حقایق تغذیه ای برای شیرشتر است که توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده برای برچسب جهانی این محصول تنظیم شده:

asd


 

 

خطرات مصرف شیرشتر پاستوریزه نشده:

images

یکی از ریسک های اولیه مصرف لبنیات که شیر شتر هم از آن مستثنی نیست استفاده این محصولات به شکل پاستوریزه نشده است.

موسسه سنت لوئیس (Saint Louis) برای حفاظت پزشکی (ICM) مطالعاتی روی مصرف شیر شتر در شمال کشور کنیا انجام داده.

جایی که حدود 10 درصد از مردم شیرشتر پاستوریزه نشده مینوشند. نتایج تحقیقات،عوامل بیماری زا مبتنی بر حیوانات را مشخص نموده.

این مطالعات شیوع بالاتری از باکتری های بیماری زا را درشیرشتر نسبت به شیرگوسفند و گاو نشان داد.همچنین افزایش خطر بیماری زایی با افزایش استفاده از شتر به عنوان حیوان اهلی مطابقت دارد.

پروفسور کیت توماس ایوب از بخش طب اطفال، دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین میگوید: یکی از نگرانی های ما مصرف شیر تازه دوشیده شده از شترها است که انجام آن رایج است. من به هیچ عنوان مصرف شیر تازه دوشیده شده (شیر پاستوریزه نشده) را توصیه نمیکنم، چه از شتردوشیده شده باشد،چه از گاو،بز، یا هر دام دیگر. دلیل علمی برای پاستوریزاسیون وجود دارد.

مقاله ای درمجله Science یک مطاله را گزارش کرده که نشان میدهد که عامل سندرم تنفسی شرق میانه که با نام ویروس MERS شناخته شده تراست در شیر شتر پیدا شده.یافته ها حاصل تحقیق یک گروه درشورای عالی بهداشت قطر بوده.

واحد محیط زیست وزارت کشور هلند_ Erasmus MCدر روتردام هلند (بزرگترین و یکی از معتبر ترین مراکز علمی-درمانی دانشگاهی در اروپا) و موسسه ملی هلند برای بهداشت عمومی و محیط زیست با این وجود که ارتباط خاصی بین زیاد شدن ریسک شیوع MERS و مصرف شیرشتر تازه ی پاستوریزه نشده نیافتند اما در برابر مصرف نسخه ی پاستوریزه نشده این محصول هشدار دادند.

 


 

فایده های نوشیدن شیرشتر پاستوریزه:

Milk-pasteurization_406x250

تحقیقات نشان داده که شیر شتر ممکن است برای افراد مبتلا به اوتیسم، دیابت نوع 1، آلرژی غذایی، هپاتیت B و دیگر بیماریهای خود ایمنی مفید باشد.لری چونگ متخصص تغذیه در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو Wexner دراین رابطه میگوید:

مطالعات نشان داده که مصرف شیرشتر باعث افزایش تولید آنزیم های آنتی اکسیدان و درنتیجه آن کاهش استرس اکسیداتیو (oxidative stress) در بدن میشود. همچنین مطالعات نشان داده مصرف روزانه شیر شتر در مبتلایان به دیابت نوع 1 میتواند کنترل قند خون را بهبود ببخشد و میزان انسولین تجویز شده مورد نیاز برای آنها را کم کند.

تحقیقات در نشریه پژوهش دیابت (journal Diabetes Research) وعملکرد بالینی (Clinical Practice) نشان داد که شیرشتر به عنوان یک مکمل همراه با انسولین درمانی، کنترل قند خون در دراز مدت را بهبود میبخشد و باعث کم شدن دوز انسولین مصرفی در دیابت نوع 1 میشود.

در حالی که شاید تحقیقات کافی نباشد، برخی از مردم به شواهدی استناد میکنند که نشان داده شیر شتر با بهبود افراد مبتلا به اوتیسم در ارتباط است.

وبسایتLivestrong.com  (وبسایتی با رویکرد حمایت از مبتلایان سرطان) به نقل از یک مطالعه در نسخه سال 2005 مجله بین المللی توسعه انسانی (International Journal of Human Development) شواهدی از بهبود در جوانان مبتلا به اوتیسم که شیر گاو را با شیرشتر جایگزین کرده بودند منتشر کرده.

در یک مطالعه کوچک دیگر روی هشت کودک مبتلا به آلرژی مواد غذایی نشان داده شد شیر شتر به غلبه بر آلرژی کمک میکند.اولین عامل آلژی زا در کودکان استفاده از شیر گاو بود.

لری چونگ (متخصص تغذیه در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو Wexner ) همچنین بیان کرده:

شیر شتر و همچنین شیر بز، دارای A2 بتا کازئین هستند در حالی که اغلب شیر های ایالت متحده از نژاد گاو های Holstein و Friesian تامین میشود و شیر این گاو ها در درجه اول حاوی A1 بتا کازئین و به مقدار کمتر دارای A2 بتا کازئین هستند.

A1 بتا کازئین(A1 beta casein) دربدن به پپتیدی به نام بتا کازوموزوفین-7 (beta-casomorphin-7) شکسته میشود که نشان داده شده با سرکوب سیستم ایمنی بدن باعث التهاب دستگاه گوارش شده و به تشکیل پلاک شریانی کمک میکند.

وی همچنین توضیح داد که: این موضوع که با دیابت نوع 1 مرتبط است احتمالا به مهار سیستم ایمنی و نقش آن در التهاب دستگاه گوارش مربوط میشود.

از دید ارزش غذایی، شیر شتر چربی کل و چربی اشباع کمتری دارد اما کالری و پروتئین برابری با شیر گاو دارد.

پروفسور کیت توماس ایوب (از بخش طب اطفال، دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین) افزود: شیر شتر دارای آهن و ویتامین C بیشتری نسبت به شیر گاو است و درواقع شیرگاو هرگز منبع خوبی برای این مواد مغذی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *