توليد سالانه 18 هزار تن شير و 13 هزار تن گوشت شتر در کشور
بندرعباس / خبرگزاری صداوسیما / اقتصادی
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور گفت :سالانه 18 هزار تن شیر و 13 هزار تن گوشت شتر در کشور تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ محمدرضا ملاصالحی امروز در نشست هم اندیشی بررسی محورهای توسعه شترداری استان در بندرعباس افزود : در کشور 150 هزار نفر شتر زندگی می کنند که بیشتر آنها شترهای گوشتی و شیری هستند.
وی گفت : از سال گذشته تا کنون 2 هزار تن شتر پرواری به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است.
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور گفت : در تلاش هستیم تا تسهیلات کم بهره به شترداران پرداخت شود .
ملاصالحی افزود : ایجاد مرکز خدمات سرانی به شتر، راه اندازی صنعت پرورش نوین شترداری و توسعه بخش گردشگری شتر از مهمترین برنامه های سازمان است.
رئیس انجمن علمی شتر ایران گفت : توسعه شترداری نوین برای استفاده بهتراز ظرفیتهای این صنعت در دستور کار است.
زیبایی افزود : شیر شتر برای درمان بیماری های دیابت ، آلرژی ، آلزایمر و سرطان بسیار موثر است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت : هرمزگان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی یکی از مناطق مهم زیست و پرورش شتر در کشور است.
ناصر حیدری پوری افزود : اکنون 21 هزار نفر شتر در هرمزگان زندگی می کنند که 13 درصد شمار شتران در کشور است.
وی گفت : در هرمزگان هشت ایستگاه شتر داری با ظرفیت هریک بین 100 تا 150 شتر وجود دارد که خدمات سمپاشی ، پلاک کوبی، تامین آب شرب و علوفه در این ایستگاهها صورت می گیرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت : تا کنون اعتبارات استانی و ملی برای توسعه ایستگاه شترداری در استان در نظر گرفته نشده است.
پورطرق معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان هم در این نشست گفت : ارزآوری مناسب ، افزایش درآمد روستاییان و مقاومت شتر در برابر گرما و خشکسالی از مهمترین مزایای شترداری در استان است .
نماینده شترداران در استان نیز گفت : کمبود مرتع برای چرای شتر و علوفه از مهمترین مشکلات این صنعت در استان است.
عبدالله آبکار پلاک گذاری شتر ها را به خصوص در شرق هرمزگان خواستار شد.