خلیل پور عنوان کرد: خشکسالی های اخیر کمترین آسیب را در جمعیت شتر کشور داشت

khalilpour

مشهد- مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: خشکسالی های اخیر در مناطق روستایی موجب تلفات زیادی در دام های سبک شده اما در جمعیت شترها کمترین آسیب را به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر سید علی خلیل پور عصر سه شنبه در همایش توسعه پرورش شتر در مراتع کشور که در سالن شهید غفاری اداره کل منابع طبیعی خراسان برگزار شد اظهار کرد: با توجه به اینکه شتر حیوانی مقاوم در برابر بی آبی و خشکی است، خشکسالی تاثیر زیادی بر جمعیت این دام نداشته و شترداران کمترین آسیب را از این امر دیدند.

وی اذعان کرد: براساس زاد و ولد و پایش هایی که در عرصه منابع طبیعی انجام شده بالغ بر ۲ میلیون نفر شتر در کشور موجود است.

خلیل پور از کاهش گوسفند و بز در اثر خشکسالی خبر داد و اذعان کرد: سعی شده تا جمعیت شتر در مراتع بیابانی و مناطقی که از نظر اکوسیستمی از حساسیت و جایگاه ویژه ای برخوردار هستند ساماندهی شوند تا هم به مراتع و مناطق بیابانی و نیمه بیابانی آسیب کمتری وارد شود و هم از مزایای این دام در سیستم غذایی و اقتصادی کشور بهره گرفته شود.

مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه برای برنامه ریزی در این حوزه نیازمند پایش و تعیین روند تغییرات هستیم خاطرنشان کرد: مدیریت فنی در پرورش شتر زمانی محقق می شود که مراتعی به صورت خاص برای شترداری در نظر گرفته شود و از شترداران نیز حمایت های مالی و معنوی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم کل جمعیت شتر کشور زیرپوشش این طرح ها قرار خواهد گرفت، تاکید کرد: دامدارانی که تعداد شتر بیشتری دارند باید در قالب طرح مدیریت بهره برداری از مرتع و عرصه های بیابانی قرار گیرند.

وی با بیان اینکه تمامی جمعیت شتر کشور تحت پوشش طرح بهره برداری از مراتع بیابانی قرار می گیرند ادامه داد: برنامه ششم کل جمعیت شتر کشور زیرپوشش طرح مدیریت بهره برداری از مرتع و عرصه های بیابانی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: شتر از جلمه دام هایی است که آمار یکسانی از تعداد آن وجود نداشته و با توجه به اینکه امکان پرورش صنعتی آن در فضای دربسته و به صورت صنعتی مانند گوسفند وجود ندارد کمتر به آن پرداخته شده است.

وی با اشاره به اینکه تنها در ۱۰ استان امکان پرورش شتر وجود دارد تصریح کرد: استانهای بیابانی مانند سیستان و بلوچستان و کرمان که دارای مراتع مناسب برای چرای این دام را دارند بیشترین جمعیت شتر را در خود جای دادند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *