توسعه صنعت پرورش شتر بر اساس اصول علمی در ترکمنستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد، پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی وابسته به دولت ترکمنستان مقاله «گیوچگلدی آماندوردیاف» کارشناس پژوهشکده دامپروری و دامپزشکی آکادمی علوم ترکمنستان درباره نحوه جدید علمی و پژوهشی صنعت پرورش شتر و فراوردههای آن را منتشر کرده است.
به گفته این کارشناس ترکمن، هماکنون در سراسر ترکمنستان حدود 125 هزار نفر شتر نگهداری میشود که بیشتر تعداد و تراکم آن در استانهای «آخال»، «مرو» و «باکان» است.
وی تصریح کرد: براساس اقدامات اصلاح نژاد شتر در ترکمنستان بازدهی این صنعت افزایش یافته و این در حالی است که تولید لبنیات شتر و تهیه گوشت آن به حد صنعتی رسیده است.
این کارشناس ترکمن در بخش دیگر این مقاله خود درباره تاثیرات شگفتانگیز و خواص درمانی گوشت و شیر شتر اشاره کرده است.
به گفته وی خواص درمانی شیر و فراوردههای شیری و لبنیات شتر آنچنان قوی و ملموس است، این محصولات انواع بیماریهای همچون بلغم و اخلاط را دفع وضد یبوست است، شیر شتر گرم و یا سرد آن نسبت به گاو و گوسفند خوشمزهتر و چربی کمتری دارد و برای درمان بیماریهای کبد،کم خونی، سل و بیماریهای افراد مسن از جمله شکنندگی استخوانها و نرمی استخوان در کودکان و برای درمان سرماخوردگی، تب، آنفولانزا و همچنین درمان هپاتیت ب مفید است؛ علاوه بر این شیر شتر برای بیماریهای تنفسی از جمله سل، آسم، بیماریهای معده، روده بزرگ، اختلالات گوارشی، کاهش قند، فشارخون، تنظیم ضربان قلب و تنفس و گرمازدگی مفید میباشد.
استفاده از شیر شتر 70 تا 80 درصد ازویتامینها وپروتئینهای مورد نیاز بدن راتامین مینماید و تحقیقات نشان میدهد که ویتامین شیر شتر 3 برابر شیر گاو است.
شیر شتر بدلیل اینکه حاوی مقادیر بالای ویتامین ث میباشد در پیشگیری و درمان بیماریهای دهان و دندان وهمچنین محافظت از لثهها و تقویت دندان بسیار مفید میباشد.
این کارشناس ترکمن با توجه به خصوصیات منحصر بفرد محصولات تولیدی از شتر، پیشبینی کرد که این محصولات بویژه شیر، لبنیات و گوشت آن بازار پر فروشی در ترکمنستان به دنبال خواهد داشت، این در حالی است که هماکنون در فروشگاههای لبنیاتی عشقآباد برخی محصولات صنعتی مختلف شیر شتر عرضه میشود.