مروری بر فواید بالقوه تغذیه ای، رژیمی و درمانی نوشیدن شیر شتر برای افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم یا کودکان مبتلا به بیماری های عصبی.

نویسنده: Donnesa McPherson, AAS

ارتباط شیر شتر و اوتیسم چیست؟ آیا واقعاً برای افراد مبتلا به اوتیسم و ​​مصرف شیر شتر فوایدی وجود دارد؟ برخی از سوالات دیگر که مردم می توانند بپرسند این است که چرا مردم نمی توانند شیر گاو را بخورند؟ به علاوه، آیا واقعاً تفاوتی بین شیر شتر و گاو وجود دارد؟

پیشنهادات رژیم غذایی زیادی وجود دارد که ادعا می کنند علائم اختلال طیف اوتیسم (ASD) را بهبود می بخشند. به این ترتیب، تعدادی درمان و منابع در دسترس هستند و این فهرست همچنان در حال رشد است.

از شیر بز گرفته تا جایگزین‌های غیر لبنی، مجموعه‌ای از گزینه‌های موجود در بخش شیر وجود دارد که برخی افراد به آن روی می‌آورند. با این حال، کسانی نیز هستند که پیشرفت هایی را از طریق این گزینه ها ندیده اند و همچنان در حال جستجو هستند.

در این مقاله، ما در مورد فواید بالقوه شیر شتر و اینکه چگونه مصرف آن می تواند علائم اوتیسم را تحت تاثیر قرار دهد، صحبت خواهیم کرد.

آیا واقعاً می تواند بهبود قابل توجهی در علائم برای کسانی که مبتلا به اوتیسم هستند که روزانه شیر شتر می نوشند وجود داشته باشد؟ چه چیزی در شیر شتر می تواند مفید باشد؟

آیا واقعا نوشیدن شیر شتر فوایدی دارد؟

در آمریکا و برخی دیگر از نقاط جهان، شتر به طور کلی با حمل و نقل در مناطق بیابانی مرتبط است. واقعاً به ذهن بسیاری از ما نرسیده است که شیر آنها را بنوشیم. در حالی که در بخش‌هایی از خاورمیانه، آسیا و آفریقا، مردم برای قرن‌ها شیر شتر را می‌خورند.

شیر شتر حاوی ماده ای است که مردم به دلیل خواص آنتی اکسیدانی به دنبال آن هستند و مصرف کنندگان آن را دوست دارند که قند و کلسترول کمتری نسبت به برخی از شیرهای سنتی و همچنین مقدار بیشتری از ویتامین ها و مواد معدنی خاص دارد. مصرف این مواد مغذی می تواند به افزایش سطح آن مواد مغذی در افرادی که آن را مصرف می کنند کمک کند.

برخی از مردم همچنین معتقدند شیر شتر نزدیکترین شیر طبیعی برای نوشیدن به  شیر مادر انسان است. این می تواند به این معنی باشد که نه تنها شیر شتر دارای ارزش غذایی بالایی است، بلکه می تواند به راحتی هضم شود. شاید مصرف شیر شتر باعث کاهش حساسیت به شیر ناشی از شیر غیر پاستوریزه شود.

شیر شتر چه چیزی را درمان می کند؟

همانطور که در بالا ذکر شد، تحقیقات نشان می دهد که تفاوت های مغذی در شیر شتر در مقایسه با سایر شیرهای جایگزین وجود دارد. اینها احتمالاً می تواند به افرادی که دارای انواع مختلف اختلالات ایمنی هستند کمک کند.

مزیت دیگر احتمالاً می تواند برای کسانی باشد که فشار خون، کلسترول بالاتری دارند و کسانی که دیابت دارند و به نوعی به انسولین نیاز دارند. زیرا شیر شتر قند و کلسترول کمتری با مواد مغذی و آنتی اکسیدان دارد.

شیر شتر برای اوتیسم

در شیر شتر به عنوان یک درمان بالقوه به عنوان یک آنتی اکسیدان در اختلال طیف اوتیسم (ASD)، ادعاهایی وجود دارد که شیر شتر می تواند به استرس اکسیداتیو در مغز افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند.

محقق Amnon Gonenne، همراه با ارائه آنتی اکسیدانها، معتقد است شیر ​​شتر دارای خواص ضد التهابی است که می تواند برای اوتیسم مفید باشد.

این کاملاً در تضاد با التهابی است که علم نشان می‌دهد شیر گاو می‌تواند ایجاد کند و همچنین ناراحتی‌های گوارشی در کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند.

داستان یک مادر اوتیسم

در گزارش بیمار مطالعه: اختلال طیف اوتیسم درمان شده با شیر شتر، کریستینا آدامز، مادر کودک اوتیسم، مدرس و نویسنده، درباره تشخیص اوتیسم پسرش بحث می‌کند.

پس از اینکه پسرش در سه سالگی تشخیص داده شد،  درمان‌های زیادی انجام شد. سپس، هنگامی که او نه ساله بود، خانواده تصمیم گرفتند که  روزانه نصف فنجان شیر خام شتر بنوشد.

خانم آدامز گزارش داد که وقتی پسرش شروع به نوشیدن نیمه اول فنجان شیر شتر غیر پاستوریزه کرد، تغییراتی را در یک شب مشاهده کرد. مشاهدات به مدت شش سال متوالی گزارش شد و پسر روزانه شیر مصرف می کرد.

توجه به این نکته ضروری است که این مصرف روزانه تنها پس از آزمایش تعدادی از درمان ها رخ می داد. مادر نیز دو سال را صرف مطالعه و گفتگو با مصرف کنندگان شیر شتر کرد.

والدین همچنین با یک شتردار صحبت کردند که به آنها گفت که شیر شتر برای نوزادان نارس در برخی بیمارستان های خاورمیانه نیز استفاده می شود. این به دلیل مواد مغذی متراکم و احتمالاً غیر حساسیت زا است. در بیمارستان های خاورمیانه شیر شتر به عنوان جایگزینی ارزشمند برای شیر مادر در نظر گرفته می شود.

تحقیقات و بحث های بیشتر

پس از این گفتگو با شتردار، خانم آدامز فکر کرد که شیر به طور بالقوه می تواند سیستم ایمنی پسرش را تقویت کند، زیرا یکی از علائم مرتبط با اوتیسم اختلال در عملکرد سیستم ایمنی است.

مادر به تحقیقات خود ادامه داد و با بسیاری از متخصصان صحبت کرد و مطلع شد که شیر شتر یک جایگزین شیر، ضد حساسیت و جایگزین ایمن لبنیات گاو است. در سال 2006، او دکتر روون یاگیل را پیدا کرد و گزارش دکتر در مورد کودکان مبتلا به ASD و پاسخ مثبت آنها به خوردن شیر شتر را خواند.

اگرچه در آن زمان منابع محدودی وجود داشت، این گزارش یافته های جالبی داشت. خانم آدامز همچنین با دکتر Amnon Gonenne، در مورد نظریه او صحبت کرد که شیر شتر ممکن است به عنوان یک عامل ضد التهابی عمل کند و می تواند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند. پس از این گفتگو، مادر به جستجو ادامه داد و تصمیم گرفت.

مادر به این نتیجه رسید که خطر مسمومیت غذایی آنقدر کم است که خانواده بتوانند شیر خام را خریداری و استفاده کنند. آنها همچنین از پزشک پسرشان خواستند که شیر شتر را برای پسرشان مجاز کند.

آنها در اطراف محل فروخته شدن شیر غیر پاستوریزه را جستجو کردند و در نهایت پس از اطمینان از اینکه از نظر باکتری آزمایش شده است، در دمای 20- درجه سانتیگراد نگهداری شده و از طریق هواپیما ارسال شده است، شیر شتر سفارش داده شد.

خانم آدامز تغییرات فوری را در اوایل صبح پس از اینکه پسرش برای اولین بار شیر شتر را خورد، گزارش داد. بهبودهایی مانند تماس چشمی بیشتر، تعامل اجتماعی/عاطفی بیشتر، و روتین صبحگاهی او روان‌تر بود که با رفتارهای منظم صبحانه شروع شد و تا زمانی که جمع آوری آنچه برای آن روز در مدرسه نیاز داشت ادامه یافت.

این مادر خاطرنشان کرد که در عرض سه هفته پس از مصرف شیر شتر، پوست پسرش به طرز مشهودی صاف‌تر شده و برخی از تحریک‌های او کاهش می‌یابد، مانند گریم‌های صورت و تکان‌های یک دست.

در مقاله، شیر شتر به عنوان یک درمان بالقوه به عنوان یک آنتی اکسیدان در اختلال طیف اوتیسم (ASD)، محققان در مورد چگونگی نشان دادن نقش استرس اکسیداتیو در برخی از شرایط عصبی، از جمله ASD بحث می کنند.

مطالعات نشان می دهد که شیر شتر می تواند تأثیر درمانی بر مغز افراد مبتلا به اوتیسم داشته باشد. تصور می شود که این به دلیل آنزیم های آنتی اکسیدانی خاص و نقش آنها در مغز رخ می دهد.

این بدان معنی است که شیر می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند و منجر به افزایش رفتارها و تعاملات مثبت شود. این پیشرفت ها می تواند به کاهش برخی از رفتارهای رفتاری و اجتماعی که می تواند با اوتیسم مرتبط باشد، مانند افزایش تماس چشمی، کمک کند.

نظراتی وجود دارد که مشکلات خواب و مشکلات معده را می‌توان از طریق مصرف شیر شتر بهبود بخشید، همانطور که در مقیاس درجه‌بندی اوتیسم کودکی (CARS) دیده می‌شود.

توجه به این نکته ضروری است که مطالعات ذکر شده در این مقاله شامل حذف کازئین و گلوتن از رژیم غذایی افراد نیز بود. این به این دلیل است که همه افراد به نوعی آلرژی غذایی داشتند. بنابراین، یافته‌های گزارش‌های بالینی بهبود کلی در رفتارهای اوتیسمی را هنگام نوشیدن شیر خام شتر در کنار سایر اصلاحات غذایی نشان می‌دهد.

مزایای مصرف شیر شتر، مانند هر درمان یا حمایت دیگری برای افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم، بسیار به خود فرد بستگی دارد. همه به روش‌های منحصربه‌فردی واکنش نشان می‌دهند و همه موارد ممکن است دیده نشود.

چگونه استرس اکسیداتیو در مغز را اندازه گیری کنید؟

در مطالعه، شیر شتر به عنوان یک درمان بالقوه به عنوان یک آنتی اکسیدان در اختلال طیف اوتیسم (ASD)، سه گروه مورد آزمایش قرار گرفتند. این سه گروه شامل افرادی بود که به آنها شیر خام شتر، شیر جوشیده شتر و یک گروه دارونما داده می شد.

محققان نمونه‌های خون اولیه را گرفتند و گلبول‌های قرمز خون و پلاسما را به‌دست آوردند. پس از دو هفته نمونه خون دیگری از سه گروه گرفته شد که مورد مقایسه قرار گرفت.

دو گروه اول تغییر معنی داری نشان دادند. این برخلاف گروه دارونما بود که نتایج خون آنها پس از دو هفته ثابت ماند.

آنزیم های آنتی اکسیداتیو SOD، MPO و GSH با کاهش استرس اکسیداتیو مرتبط هستند. آنزیم ها برای شرکت کنندگانی که شیر شتر پاستوریزه نشده و شیر جوشیده را مصرف کردند، به شدت افزایش یافت.

تصور می‌شود که افزایش استرس اکسیداتیو می‌تواند منجر به برخی رفتارهای مرتبط با اوتیسم، خواب و مشکلات معده در کودکان اوتیسم شود. اگر سطوح پایین تر آنزیم های آنتی اکسیدانی تداوم داشته باشد، می تواند مستقیماً به استرس اکسیداتیو منجر شود.

یکی دیگر از اثراتی که می تواند ناشی از استرس اکسیداتیو باشد سطوح پایین آنتی اکسیدان ها در خون است. احتمالاً از طریق مکمل‌های ریزمغذی، نیاز به ویتامین C، ویتامین E و GSH بیشتر است.

سطوح پایین این مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم می تواند بر مسیرهای متابولیک تأثیر بگذارد. به نوبه خود، اینها می توانند مستقیماً به تأخیرهای رشدی که با اوتیسم نیز مرتبط است، کمک کنند.

نتیجه نهایی

اگرچه اطلاعات زیادی وجود دارد و افرادی که فعالانه به دنبال شیر شتر هستند، تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع وجود دارد.

این مقاله به این منظور نبود که به مردم بگوید چگونه هر چیزی را درمان کنند، بلکه نقطه شروعی برای علاقه مندان به شیر شتر است. همیشه ایده خوبی است که با متخصصان صحبت کنید و تحقیقات با کیفیت را در مورد یک موضوع مرور کنید قبل از اینکه به نتیجه‌گیری در مورد درمان فرزندتان برسید.

مادری که در «گزارش بیمار: درمان اختلال طیف اوتیسم با شیر شتر» حضور داشت، قبل از امتحان شیر شتر با پسرش شش سال تحقیق کرد. او با متخصصان در این زمینه صحبت کرد و مطمئن شد که خانواده می دانند چگونه شیر شتر بی خطر بخرند.

نوشیدن شیر خام گاو یا هر شیر دیگری که پاستوریزه نشده باشد، توصیه نمی شود. این به این دلیل است که باکتری هایی وجود دارند که به طور کلی در طی فرآیند پاستوریزاسیون از بین می روند.

آیا شیر شتر می تواند برای شما یا یکی از عزیزانتان مفید باشد؟

همه اینها به فرد بستگی دارد زیرا ASD روی هر فرد به روشی متفاوت تأثیر می گذارد. با در نظر گرفتن این موضوع، مهم است که مطمئن شوید، هنگام در نظر گرفتن چیزی مانند شیر شتر، با یک متخصص پزشکی صحبت شود. آنها بهترین مکان برای دریافت اطلاعات ارزشمندی هستند که ممکن است در گوگل نباشد.

منابع:

Adams, C. (2020). Patient Report: Autism Spectrum Disorder Treated With Camel Milk. US National Library of Medicine National Institutes of Health.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3865381

Al-Ayadhi, L. &  Elamin, N. (2013). Camel Milk as a Potential Therapy as an Antioxidant in Autism Spectrum Disorder (ASD).   https://www.hindawi.com/journals/ecam/2013/602834/

WebMD, (2020). Camel Milk: Are There Health Benefits? WebMD.      https://www.webmd.com/diet/health-benefits-camel-milk#:~:text=Camel%20milk%20is%20high%20in,Vitamin%20B

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *