اثر شیر شتر بر درمان اوتیسم
شیر شتر نوشیدنی خالص بوده ، رنگ آن سفید غیر شفاف و دارای طعم مطبوعی است. طعم شیر شتر گاهی شور است که این می تواند بر اثر تغییر در نوع تغذیه و آب مصرفی باشد. بررسی ها نشان داده است که شیر دارای عوامل دارویی است . پروتئین لاکتوفرین در این شیر ده بار بیشتر از شیرگاو بوده و دارای خاصیت ضد میکروبی است بنابراین دارای قابلیت مبارزه با بیماریهایی مثل سرطان، آلزایمر، هپاتیت، ایدز و سل میباشد.
ترکیبات شیر شتر
شیر شتر دارای ویتامینهای C ، A ، E ، D و ویتامینهای گروه B میباشد میزان ویتامین C و نیاسین از شیر گاو بیشتر است به طوریکه میزان ویتامین C سه برابر است. ولی میزان ویتامین A و ریبوفلاوین کمتر است . میزان آهن و مس در شیر شتر بسیار بیشتر از شیر گاو است و میزان آهن به بیش از ده برابر آن میرسد. آهن نقش مهمی در خونسازی و سیستم انتقال اکسیژن دارد. کلسیم، سدیم، منیزیوم ، فسفر و پتاسیم شیر شتر تقریبا به میزان شیر گاو میباشد. میزان پروتئین شیر شتر به طور متوسط بین 15/2 تا 9/4 درصد است و به دو گروه کازئین و پروتین whey است که پروتئین why منبع بسیار مهمی از لاکتوفرین و آلبومین و ایمونوگلوبولینها است . شیر شتر مانند شیر انسان فاقد پروتین بتا لاکتوگلوبولین است که عامل اصلی ایجاد آلرژی در کودکان است و به همین دلیل تا بحال هیچگونه آلرژی نسبت به شیر شتر گزارش نشده است . بتا کازئین در شیر اکثر پستانداران وجود دارد و به دو نوع A1 و A2 وجود دارد . نوع A1 در شیر گاو و نوع A2 در شیر انسان و شتر دیده میشود. چربی شیر شتر دارای درصد کمتری از اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه و درصد بیشتری اسیدهای چرب با زنجیره بلند نسبت به شیر گاو میباشد.
خواص درمانی شیر شتر
شیر شتر بدلیل دارا بودن ماده شبیه انسولین و مقاوم در برابر اسید معده در بهبود بیماری دیابت توع اول موثر است. .این شیر همچنین برای تقویت عضله قلب کودکان و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از سرطان ها نیز مفید است. در کمک به درمان استسقاء( آب آوردن شکم)، زردی، سل، آسم، لشمانیوز، مصرف شیر شتر توصیه شده است. در شیر شتر پروتئین ویژه ای وجود دارد که میزان کلسترول خون را کاهش داده و مانع از تصلب شرائین می شود . شیر شتر حاوی مقادیر قابل توجهی از عوامل ضد میکروبی، فاکتورهای رشد، مواد پائین آورنده فشار خون، مواد ضد سرطان، مواد کاهش دهنده کلسترول و آنتی اکسیدان است.
شیر شتر و اوتیسم
شير شتر داراي پروتئين هاي محافظ، و سرشار از آنزيم هاي ضد باكتري و ايمونوگلوبولين هايي است كه براي سيستم ايمني بدن لازم و مفيد است . تحقيقات نشان داده است كه تزريق وريدي ايمونوگلوبولين علائم شديد شناختي و نشانه هاي رفتاري نابهنجار را در بيماران مبتلا به اوتيسم ، كاهش مي دهد. تأثير نوشيدن شير شتر. شبيه تزريق وريدي با ايمونوگلوبولين است و قطع مصرف آن باعث بازگشت نشانه هاي اوتيسم مي شود . نقص در سيستم ايمني بدن باعث مهار آنزيم هاي گوارشي و اختلال در عملكرد سيستم گوارشي مي شود. به همين دليل دستگاه گوارش كودكان مبتلا به اوتيسم، در تجزيه پروتئين كازئين ناقص عمل مي كند (كازئين در شير تمام حيوانات مرتبط با آن به جز شير شتر يافت مي شود) و كازئين را به مخدري قوي به نام كازومورفين تبديل ميكند. تجمع كازومورفين باعث رخوت، گيجي و عدم تمركز مي شود و كودك نمي تواند ارتباط و درك درستي از محيط پيرامونش داشته باشد. نتايج تحقيقاتي كه بر روي حيوانات انجام شده است نشان داد كه كازومورفين باعث بروز علائمي شبيه به اوتيسم مي شود. شير شتر به دليل نداشتن كازئين، اثر درماني بسيار مؤثري بر كاهش علائم نابهنجار رفتاري ناشي از اوتيسم دارد. به همين دليل هم اكنون در بسياري از كشورها براي كمك به كودكان اوتيسم از رژيم غذايي عاري از كازئين استفاده مي شود . پژوهشي با هدف تأثير شير شتر بر روي يك دختر 4 ساله مبتلا به اوتيسم، انجام شد. نتايج نشان داد كه كودك پس از نوشيدن شير شتر به مدت 40 روز مهارت هاي ارتباطي اش بهبود يافته و شروع به صحبت كردن مي كند. وي تا قبل از اين دوره هاي شديد پرخاشگري را تجربه ميكرد و فاقد مهارت هاي اجتماعي و ارتباطي بود. پسر 15 ساله ای با علائم شديد اوتيسم، بعد از مصرف شير شتر به مدت يك ماه، در مهارت هاي شناختي و ارتباطي اش بهبودي حاصل كرده است. وي تا قبل از استفاده از شير شتر قادر به صحبت كردن نبود، اما بعد از يك ماه مشخص شد كه او ديگر مبتلا به اوتيسم نيست . تحقيق مشابه ديگري نشان داد كه كودكان مبتلا به اوتيسم به علت نقص در سيستم ايمني بدن، كه باعث مهار آنزيم هاي گوارشي مي شود مي توانند از شير شتر استفاده كنند چرا كه شير شتر عاري از كازئين است و استفاده از آن به طور معجزه آسايي باعث كاهش رفتارهاي مخرب مي شود. در يك خوابگاه نگهداري از كودكان مبتلا به اوتيسم شير شتر هر روز مصرف شد، در طول 24 ساعت از علائم پرخاشگري و ناآرامي آنها كاسته شد. زخم هايي كه در دور دهانشان داشتند نيز بهبود يافت. اگر چه اين تأثير اوليه، سريع بود اما براي تأثير ماندگارتر، بايد دوره هاي طولاني از شير شتر استفاده كرد. بر اساس تحقيقي كه در دانشگاه عين الشمس مصر، در مورد تأثير شير شتر بر روي كودكان مبتلا به اختلال در تكلم، انجام شد نشان داد كه شير شتر و مصرف نان ذرت به طور منظم، در كاهش علائم اوتيسم مانند تحريك پذيري، كاهش حافظه و اختلال در گفتار، تأثير دارد . در تحقیقاتی که در کشور عربستان سعودی بر روی سه گروه 20 نفری کودکان مبتلا به اوتیسم انجام گرفت مشخص شد که مصرف شیر شتر میتواند نقش مهمی را در افزایش آنزیمهای آنتی اکسیدان و بهبود علائم بیماری اوتیسم داشته باشد. همچنین در یک بررسی دیگر که بر روی 45 کودک اوتیسمی صورت گرفت نشان داده شد که شیر شتر نقش زیادی در کاهش شیموکین (TARC) داشته و علائم بیماری را کاهش میدهد. در مقاله ای که توسط خانم کریستینا آدامز مادر یک کودک اوتیسمی نوشته شده است سیر درمان پسرش را تشریح کرده و ابراز داشته که کمتر از 24 ساعت علائم بهبود بیماری را شامل تغییر علائم رفتاری مانند تماس چشمی ، ایجاد ارتباطات و جملات احساساتی مشاهده کرده است. ایشان شرح درمان فرزندش را به صورت کتابی با عنوان ” یک پسر حقیقی: داستان واقعی از اوتیسم منتشر کرد. همچنین در مقاله ای که ایشان در سایت nourishinghope تحت عنوان “شیر شتر بهبود یا فرضیه” منتشر کرده است یادداشتهایی از والدینی که تجربه مشابه را در درمان اوتیسم توسط شیر شتر داشته اند ثبت شده است.
منابع
- تاثیر شیر شتر بر بهبودی کودکان مبتلا به اوتیسم – اشرف السادات حسینی ثالث – خلاصه مقالات اولین کنگره ملی شتر 1391
- امیر نیاسری نسلجی، هاجر عربها ، امان بی بی اتک پور، مریم سلامی ، علی اکبر موسوی موحدی (1390) – نقش شیر شتر و ملکولهای زیست فعال آ« در درمان بیماریها – نشریه نشاء علم ، سال دوم ، شماره اول (PDF)
- – Shabo Y, Barzel R, Margoulis M, Yagil R.(2005) Camel milk for food allergies in children. Israel Med Assoc J – 8-7:796
- – ( Shabo YA, Yagil RB. (2005) Etiology of autism and camel milk as therapy. J Endocrine Genetics.4:67- 70 (http://www.camelmilkforhealth.com/publications/etiology%20of%20autism%20-yagil.pdf)
- – Roberto Ronald de Almeida C. (2011) -CAMEL MILK: CHARACTERISTICS AND PERSPECTIVES FOR USE IN CLINICAL PRACTICE. Rev. chil. nutr. vol.38 no.2 Santiago jun. 2011 (http://www.scielo.cl/scielo.php?pid=S0717-75182011000200011&script=sci_arttext)
– Laila Y. AL-Ayadhi1 and Nadra Elyass Elamin (2013) – Camel Milk as a Potential Therapy as an Antioxidant in Autism Spectrum Disorder (ASD) – Hindawi publishing corporation- Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine – Volume 2013, Article ID 602834, 8 pages (http://downloads.hindawi.com/journals/ecam/2013/602834.pdf)
- – Camel’s milk: The cure-all that cures autism, too?(http://scienceblogs.com/insolence/2012/03/16/camels-milk-the-cure-all-that-cures-autism/)
- – Christina M. Adams (2013) – Patient report: autism spectrum disorder treated with camel milk.- Global Advances in Health Medicine
- – Julie matthews – Camel Milk: Healing or Hype? (http://nourishinghope.com/2011/11/camel-milk-healing-or-hype/)
- – Hump Back Healing: Nutritional and Medical Benefits of Camels Milk – Barry Smeltzer 2012 (http://www.autismone.org/content/hump-back-healing-nutritional-and-medical-benefits-camels-milk-0)
- – Shahid Bashir , Laila Y Al-Ayadhi (2013) Effect of camel milk on thymus and activation-regulated chemokine (TARC) in autistic children: double blind study. Pediatr Res. 2014 Apr;75(4):559-63. doi: 10.1038/pr.2013.248. Epub 2013 Dec 27.
- – Christina M. Adams (2012) – Got camel milk? Anecdotal Evidence Suggests It May Improve Autism Symptoms But Getting it From the Desert to Your Door Isn’t Easy – Autismfile- http://www.rescuepost.com/files/camel-milk.pdf
- – Smeltzer Barry(2012) Hump Back Healing: Nutritional and Medical Benefits of Camels Milk -(http://www.autismone.org/content/hump-back-healing-nutritional-and-medical-benefits-camels-milk-0) PDF (www.autismone.com/sites/default/files/smeltzer.pdf)
- – Al-juboori Abdulwahhab – camel milk protects your children from autism
- A.R. Mullaicharam (2014) – A reviw on medicinal properties of Camel milk- world journal of pharmaceutical Sciences – PDF
بازپینگ:خواص درمانی شیر این پستاندار | هفیان | مجله سلامتی |