مقاله علمی: اثر شیر شتر در کنترل گلایسمی و پروفایل لیپیدی بیماران دیابتی: کارآزمایی بالینی تصادفی
عنوان
اثر شیر شتر در کنترل گلایسمی و پروفایل لیپیدی بیماران دیابتی: کارآزمایی بالینی تصادفی
نویسندگان فلاح زهرا | اجتهد هانیه السادات | میرمیران پروین | نیاسری نسلجی امیر | موسوی موحدی علی اکبر | اسلامی فریبا | عزیزی فریدون
کلیدواژه
شیر شترQ1
دیابتQ3
چکیده مقدمه : مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر شیر شتر بر قند خون و پروفایل لیپیدی بیماران مبتلا به دیابت که از انسولین طولانی اثر استفاده می کنند, انجام گرفت.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی, ۴۰ بیمار مبتلا به دیابت شیرین مصرف کننده انسولین طولانی اثر به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده شیر شتر (۱۹ نفر با میانگین سنی ۵۹٫۸۴±۱٫۰۵ سال) و شیر گاو (۱۷ نفر با میانگین سنی ۴۹٫۴۷±۲٫۹۳ سال) قرارگرفتند. شرکت کنندگان, ۵۰۰ میلی لیتر شیر شتر خام یا شیرگاو را به صورت روزانه به مدت سه ماه مصرف کردند.یافته ها: تغییر میانگین سطوح گلوکز در گروه شیر شتر در طول مداخله, از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.05). هم چنین در طی مداخله, HbA1c در دو گروه کاهش معنی داری داشت (P<0.05). کاهش انسولین دریافتی در گروهی که شیر شتر دریافت کردند (۱۳٫۷۱ درصد), نسبت به گروهی که شیر گاو دریافت داشتند (۰٫۲۵ درصد), متفاوت بود (P<0.05). در طی مداخله میانگین سطوح HDL-C به طور معنی داری در گروه شیر شتر افزایش یافت (P<0.05). تفاوت تغییرات قند خون ناشتا, انسولین ناشتا, HbA1c, مقاومت به انسولین و شاخص های لیپیدی, پس از مداخله, میان دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.نتیجه گیری: شیر شتر می تواند در کاهش قند خون, HbA1c و دوز انسولین مورد نیاز در بیماران دیابتی مصرف کننده انسولین طولانی اثر موثر باشد.
مقاله کامل را از لینک زیر دانلود نمایید.