۶ مزایای شگفت انگیز شیر شتر

برای قرن ها ، شیر شتر منبع مهمی برای تغذیه فرهنگ های عشایری در محیط های خشن مانند بیابان ها بوده است.کلمه شیر ، ناخودآگاه ذهن ما را به سمت شیر گاو یا گوسفند میبرد و کمتر کسی به یاد شیر شتر خواهد افتاد! مزایای خوردن شیر شتر کمک به بهبود آلرژی و اوتیسم، درمان دیابت، افزایش سلامت قلبی، کمک به سیستم ایمنی بدن تنها گوشه‌ای از فواید شیر شتر هستند. حتی در برخی از کشورهای اروپایی از این شیر به عنوان مکملی برای شیر مادر نیز استفاده می‌شود. شیر شتر تفاوت عمده‌ای با شیر سایر حیواناتی نظیر گاو و بز دارد که دلیل آن بر تفاوت پاهای این حیوانات باز می‌گردد. شتر بر خلاف گاو و بز، به جای سم در قسمت پاهای خود دارای انگشت است. همین موضوع در کنار میزان پروتئین موجود در شیر آن باعث افزایش فواید شیر شتر شده است. برخی از قنادی‌های اروپایی از این شیر برای شیرینی‌پزی نیز استفاده می‌کنند.

اینک اکنون در بسیاری از کشورها به صورت تجاری تولید و فروخته می شود و همچنین بصورت آنلاین و در نسخه های پودری و یخ زده موجود است.

شیر شتر یک ماده طبیعی برای کمک به رشد باکتریهای سالم در روده است و باعث هضم آسان آن می شود. این ممکن است سلامت دستگاه گوارش و ایمنی سیستماتیک را بهبود بخشد

شیر شتر سرشار از ویتامین B1 (تیامین) است که ۷۰٪ از مقدار توصیه شده روزانه خود را در هر وعده به شما می دهد. ویتامین B1 ممکن است در حفظ عملکرد ذهنی نقش داشته باشد ، همچنین به تنظیم متابولیسم شما کمک می کند.

شیر شتر همچنین سرشار از کلسیم است که ۳۰٪ از ارزش روزانه خود را در هر وعده برای شما فراهم می کند که به ساخت استخوان های قوی تر کمک می کند.

شیر شتر منبع خوبی از پتاسیم و فسفر است که به همراه داشتن یک رژیم غذایی کم سدیم ، به بدن شما کمک می کند تا فشار خون سالم داشته باشد ، و این ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

علاوه بر این ، شیر شتر ۵۰٪ چربی کمتری و ۵۰٪ چربی اشباع کمتر از شیر کامل USDA دارد. پیشرفت سرطان به عوامل زیادی بستگی دارد. رژیم کم چربی در کل ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد ، در حالی که عوامل زیادی بر بیماری های قلبی تأثیر می گذارند ، رژیم های کم چربی اشباع ممکن است خطر این بیماری را کاهش دهند.

شیر شتر همچنین منبع خوبی از پروتئین با ۱۰ گرم پروتئین در هر بطری است و به شما در حفظ ماهیچه های قوی تر کمک می کند.

یافته های شیر شتر

فواید تغذیه ای شیر شتر زمینه ساز فواید سلامتی آن است. مطالعات در مورد فواید سلامتی شیر شتر در حال انجام است و نتایج امیدوار کننده ای را نشان می دهد. می توانید بسیاری از مطالعات مربوط به شیر شتر را در پایگاه داده PubMed بیابید.

یکی از یافته های مهم شیر شتر وجود لاکتوفرین است. لاکتوفرین به عنوان آنتی اکسیدانی است که بدن را در برابر عفونت های ویروسی و باکتریایی محافظت می کند.

به گفته دانشمندان PubMed ، لاکتوفرین موجود در شیر شتر:

سیستم ایمنی بدن را تحریک کنید

باکتری های سالم روده را ترویج کنید

نحوه پردازش بدن آهن را تنظیم کنید      

بیماری کرونر قلب را کاهش دهید

از مشکلات معده و گوارش جلوگیری کنید

مزایای شیر شتر

نوشیدن شیر شتر از بسیاری جهات برای بدن انسان مفید است. و از همه بهتر ، شیر شتر خوشمزه است! شیر شتر به نفع نوزادان و کودکان است. از نظر ترکیب به شیر مادر نزدیکترین است. در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا از شیر شتر برای تغذیه کودکان سوء تغذیه استفاده می شود. اگرچه ما می دانیم که شیر مادر برای سلامتی و رشد بهینه نوزادان و کودکان بسیار مهم است. ما این دیدگاه را به اشتراک می گذاریم ، و توصیه می کنیم وقتی قصد تغییر هر جنبه ای از رژیم غذایی کودک را دارید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

هر آنچه که باید بدانید

چرا با وجود انواع شیرهای گاو و گیاهان و حیوانات که به راحتی در اختیار شما هستند ، ممکن است تعجب کنید که چرا برخی از افراد شیر شتر را انتخاب می کنند.

۱٫ سرشار از مواد مغذی است

شیر شتر سرشار از بسیاری از مواد مغذی است که برای سلامتی کلی مهم است.

وقتی میزان کالری ، پروتئین و کربوهیدرات موجود است ، شیر شتر قابل مقایسه با شیر گاو کامل است. با این حال ، چربی اشباع کمتر است و ویتامین C ، ویتامین های گروه B ، کلسیم ، آهن و پتاسیم بیشتری را نشان می دهد 

همچنین منبع خوبی از چربیهای سالم مانند اسیدهای چرب با زنجیره بلند ، اسید لینولئیک و اسیدهای چرب اشباع نشده است که ممکن است سلامت مغز و قلب را پشتیبانی کند

یک نیم فنجان (۱۲۰ میلی لیتر) شیر شتر حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری: ۵۰

پروتئین: ۳ گرم

چربی: ۳ گرم

کربوهیدرات: ۵ گرم

تیامین: ۲۹٪ از ارزش روزانه (DV)

ریبوفلاوین: ۸٪ DV

کلسیم: ۱۶٪ DV

پتاسیم: ۶٪ DV

فسفر: ۶٪ DV

ویتامین C: 5٪ از DV

خلاصه

شیر شتر یک ترکیب غذایی مشابه با شیر گاو کامل دارد اما چربی اشباع کمتر ، چربی اشباع نشده و مقادیر بالاتر چندین ویتامین و مواد معدنی را فراهم می کند.

۲- ممکن است برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به شیر گزینه مناسبی باشد

عدم تحمل لاکتوز یک بیماری شایع است که ناشی از کمبود لاکتاز است ، آنزیم مورد نیاز برای هضم قند در لبنیات معروف به لاکتوز است. این بیماری می تواند باعث نفخ ، اسهال و درد شکم بعد از مصرف لبنیات شود 

شیر شتر حاوی لاکتوز کمتری نسبت به شیر گاو است و همین امر باعث تحمل آن برای بسیاری از افراد با عدم تحمل لاکتوز می شود.

یک مطالعه در ۲۵ نفر با این بیماری نشان داد که تنها ۲ شرکت کننده نسبت به تقریباً ۱ فنجان (۲۵۰ میلی لیتر) شیر شتر واکنش خفیف داشتند ، در حالی که بقیه بی تأثیر بودند

شیر شتر همچنین دارای پروتئین متفاوتی نسبت به شیر گاو است و به نظر می رسد توسط افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند بهتر تحمل می شود

یک مطالعه در ۳۵ کودک در سنین ۴ ماه تا ۱۰٫۵ سال با حساسیت به شیر گاو خاطرنشان کرد: تنها ۲۰٪ از طریق آزمایش پوستی حساس به شیر شتر حساس بودند 

علاوه بر این ، شیر شتر صدها سال است که در درمان اسهال ناشی از روتاویروس استفاده می شود. تحقیقات نشان می دهد که شیر حاوی آنتی بادی هایی است که به درمان این بیماری اسهال کمک می کند ، که به ویژه در کودکان شایع است 

خلاصه

شیر شتر ممکن است انتخاب بهتری برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به شیر گاو باشد. بعلاوه ، ممکن است دارای خاصیت ضد اسهال باشد.

۳٫ ممکن است قند خون و انسولین را کاهش دهد

نشان داده شده است که شیر شتر باعث کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ می شود

شیر حاوی پروتئین هایی مانند انسولین است که ممکن است مسئولیت فعالیت آنتی بیوتیک آن باشد. انسولین هورمونی است که به تنظیم سطح قند خون کمک می کند.

مطالعات نشان می دهد که شیر شتر معادل ۵۲ واحد انسولین در هر ۴ فنجان (۱ لیتر) را فراهم می کند. همچنین دارای مقدار زیادی روی است که ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند 

در یک مطالعه ۲ ماهه در ۲۰ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ ، حساسیت به انسولین در بین نوشیدن ۲ فنجان (۵۰۰ میلی لیتر) شیر شتر بهبود یافته است ، اما در بین گروه شیر گاو نیست 

یک مطالعه دیگر نشان داد بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۱ که علاوه بر رژیم غذایی ، ورزش و درمان انسولین روزانه ۲ فنجان (۵۰۰ میلی لیتر) شیر شتر می نوشند میزان قند خون و انسولین پایین تر از آنهایی است که به آنها شیر شتر داده نشده است. سه نفر دیگر نیازی به انسولین ندارند 

در حقیقت ، بررسی ۲۲ مقاله تحقیق نشان داد که ۲ فنجان (۵۰۰ میلی لیتر) در روز ، دوز توصیه شده شیر شتر برای بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت است 

خلاصه

شیر شتر ممکن است قند خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد ، خصوصاً در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲٫

۴- ممکن است با ارگانیسم های بیماری زا مبارزه کرده و ایمنی را تقویت کند

شیر شتر حاوی ترکیباتی است که به نظر می رسد با ارگانیسم های مختلف بیماری ساز مبارزه می کند. دو ماده اصلی فعال در شیر شتر لاکتوفرین و ایمونوگلوبولین ها هستند ، پروتئین هایی که ممکن است خواص تقویت کننده سیستم ایمنی آن را به شیر شتر بدهد 

لاکتوفرین دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد قارچی ، ضد ویروسی ، ضد التهابی و آنتی اکسیدان است . این مانع از رشد باکتری E. coli، K. پنومونیه، کلستریدیوم، باکتری، استافیلوکوکوس اورئوس، و کاندیدا آلبیکانس ، موجودات زنده است که می تواند عفونت های شدید می شود 

علاوه بر این ، یک مطالعه موش نشان داد که شیر شتر در برابر لوکوپنی (تعداد گلبولهای سفید خون کم) و سایر عوارض جانبی سیکلوفسفامید ، یک داروی ضد سرطان سمی محافظت می کند. این نتایج از خواص تقویت کننده سیستم ایمنی شیر پشتیبانی می کند 

تحقیقات اضافی نشان می دهد که پروتئین آب پنیر شتر مسئول توانایی شیر در مبارزه با ارگانیسم های مضر است. این ماده ممکن است دارای خاصیت آنتی اکسیدانی باشد که به بدن شما در مبارزه با آسیب رادیکال آزاد کمک می کند 

خلاصه

شیر شتر حاوی لاکتوفرین ، ایمونوگلوبولین ها و پروتئین آب پنیر شتر است که ممکن است عامل توانایی آن در مبارزه با ارگانیسم ها و تقویت ایمنی باشد.

۵- ممکن است به شرایط مغز و اختلال طیف اوتیسم کمک کند

شیر شتر به دلیل تأثیر آن بر شرایط رفتاری در کودکان مورد مطالعه قرار گرفته است ، و افراد پیشنهاد می کنند که ممکن است به مبتلایان به اوتیسم کمک کند. بسیاری از شواهد حکایتی نیستند ، اگرچه چند مطالعه کوچک نشانگر مزایای بالقوه برای بهبود رفتارهای اوتیستیک است 

اختلالات طیف اوتیسم یک اصطلاح چتر برای چندین شرایط عصبی توسعه است که می تواند برهم کنش های اجتماعی را مختل کند و باعث رفتارهای تکراری شود 

یک مطالعه نشان داد که شیر شتر ممکن است رفتار اوتیسم را در کودکان در طیف بهبود بخشد. با این حال ، این مطالعه از شیر گاو به عنوان دارونما استفاده کرده و متذکر شد که بسیاری از شرکت کنندگان دچار عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به شیر هستند 

یک مطالعه دیگر در ۶۵ کودک مبتلا به اوتیسم در سنین ۲ تا ۱۲ سال ، خاطرنشان کرد: ۲ هفته نوشیدن شیر شتر منجر به پیشرفت چشمگیر علائم رفتاری اوتیسم شد که در گروه دارونما مشاهده نشد 

اگرچه تحقیقات امیدوار کننده است ، جایگزینی درمان های استاندارد برای اوتیسم با شیر شتر توصیه نمی شود. علاوه بر این ، سازمان غذا و داروی (FDA) به والدین هشدار می دهد که این ادعاها ضمانت ندارند و فاقد شواهد کافی هستند 

سرانجام ، شیر شتر ممکن است از بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر بهره مند شود ، اما تنها معدود مطالعات حیوانی این پتانسیل را مورد بررسی قرار داده است

خلاصه

شیر شتر ممکن است به برخی شرایط رفتاری و عصبی ، مانند اوتیسم و ​​همچنین بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر کمک کند ، اما شواهد محدود است.

۶٫ اضافه کردن آسان به رژیم غذایی خود

شیر شتر تقریباً همیشه می تواند جایگزین انواع دیگر شیر شود.

این گیاه را می توان به صورت ساده مصرف کرد یا در قهوه ، چای ، اسموتی ، کالاهای پخته شده ، سس ها ، سوپ ها ، مک و پنیر ، و جوش های پنکیک و وافل استفاده کرد.

بسته به محل تولید شیر ، ممکن است طعم و مزه اختلافات ظریف وجود داشته باشد. گفته می شود که شیر شتر آمریکایی طعم شیرین ، کمی شور و خامه ای دارد ، در حالی که شیر شتر از خاورمیانه طعم مطبوع و دودی بیشتری دارد.

محصولات شیر ​​شتر مانند پنیر نرم ، ماست و کره به دلیل وجود چالش هایی در فرآوری که به ترکیب شیر شتر نسبت داده شده است ، به طور گسترده ای در دسترس نیست 

خلاصه

شیر شتر نسبتاً متنوع است و در بیشتر موارد می تواند جایگزین انواع دیگر شیر شود. با این حال ، تهیه پنیر ، ماست و کره دشوار است. در نتیجه ، این محصولات به طور گسترده ای در دسترس نیست.

خطرات جانبی احتمالی

اگرچه فواید متنوعی را ارائه می دهد ، شیر شتر نیز دارای نقاط ضعف خاصی است.

۱٫ گرانتر است

شیر شتر به دلایل مختلف به طور قابل توجهی از شیر گاو گران تر است.

مانند همه پستانداران ، شترها معمولاً تنها پس از زایمان شیر تولید می کنند و بارداری آنها ۱۳ ماه طول می کشد. این می تواند چالش هایی را برای زمان تولید به وجود آورد. در جاهایی که شیر شتر در حال افزایش است ، تقاضا بیش از عرضه است 

شترها همچنین شیر بسیار کمتری نسبت به گاوها تولید می کنند – در حدود ۱٫۵ گالن (۶ لیتر) در روز ، در مقایسه با ۶ گالن (۲۴ لیتر) برای یک گاو لبنیاتی اهلی معمولی

در ایالات متحده که عملیات شیردوشی شتر تازه است ، فقط چند هزار شتر وجود دارد. FDA همچنین باعث افزایش چشمگیر واردات شیر ​​شتر به ایالات متحده و افزایش قیمت محصولات مصرفی می شود.

۲٫ پاستوریزه شود

به طور سنتی ، شیر شتر بدون عملیات حرارتی یا پاستوریزاسیون به صورت خام مصرف می شود. بسیاری از متخصصان بهداشت به دلیل خطر بالای مسمومیت غذایی ، مصرف شیر خام را به طور کلی توصیه نمی کنند 

علاوه بر این ، موجودات موجود در شیر خام ممکن است باعث عفونت ، نارسایی کلیه و حتی مرگ شوند. این خطر به ویژه در مورد جمعیت های پرخطر ، مانند زنان باردار ، کودکان ، افراد مسن و افراد دارای سیستم ایمنی به خطر افتاده نگران کننده است

به طور خاص ، شیر شتر حاوی ارگانیسم هایی است که باعث سندرم تنفسی خاورمیانه ، سل و تب مالت (تب مدیترانه ای) می شوند ، که عفونت های بسیار مسری هستند که از محصولات لبنی نشده غیرقانونی به انسان منتقل می شوند 

۳٫ ممکن است نگرانی های اخلاقی ایجاد کند

شیر شتر در طول تاریخ در بسیاری از فرهنگهای شرقی مصرف شده است ، اما اخیراً به یک روند غذایی تجاری در جوامع غربی تبدیل شده است.

این بدان معناست که شترهایی به مناطقی که در آنها به طور سنتی زندگی نمی کنند ، وارد می شوند ، مانند ایالات متحده ، جایی که مزارع لبنیات شتر برای تولید شیر در مقیاس بزرگتر ایجاد می شود

بسیاری از مردم معتقدند که انسان نیازی به نوشیدن شیر از سایر پستانداران ندارد و از این طریق از این حیوانات از جمله گاوها ، بزها و شترها سوء استفاده می کنند .

بسیاری از کشاورزان شتر گزارش می دهند که حیوانات به خوبی با شیردوشی دستگاه سازگار نیستند و برای افزایش تولید شیر و بهبود سهولت شیردوشی آنها لازم است که از نظر انتخابی مورد استفاده قرار گیرد

بنابراین برخی از افراد به دلیل نگرانی های اخلاقی از شیر شتر و انواع دیگر شیر حیوانات خانگی جلوگیری می کنند.

خلاصه

شیر شتر نسبت به انواع دیگر شیر گران تر است ، زیرا تقاضا در بیشتر کشورهای غربی از عرضه بیشتر است. شیر بسیار خطرناک است ، زیرا بیشتر آنها به صورت خام فروخته می شود. بعلاوه ، برخی از مصرف کنندگان نگرانی اخلاقی دارند.

برخلاف شیر حیواناتی نظیر گاو، شیر شتر عاری از املاحی نظیر کازئین A1 و متاگلوبین است و همین موضوع باعث شده که افرادی که به آلرژی دچار هستند، بدون نگرانی این شیر را صرف کنند. همچنین با وجود برابری کربوهیدرات و پروتئین موجود در شیر این حیوان با شیر گاو، تاثیرات قندی این شیر بسیار متفاوت‌تر از شیر گاو است. همچنین شیر شتر با تنها ۲٫۳% چربی، جزو کم‌چرب‌ترین شیرهای حیوانات محسوب می‌شود.

علاوه بر این‌ها چربی‌های موجود در شیر شتر به صورت کاملا طبیعی در اسید‌های چرب و امگا۳ داخل آن مخلوط شده‌اند. در نتیجه شیر شتر در صورت انجماد و ذوب شدن اثر خود را از دست نمی‌دهد و برخلاف شیر شتر از لخته شدن و دلمه دلمه شدن مبرا است که همین موضوع یکی از فواید شیر شتر محسوب می‌شود.

از جمله فواید شیر شتر کمک به درمان آلرژی و حتی اوتیسم است که دلیل این امر وجود ایمونوگلوبولینهای کوچک‌تر این شیر است.

شیر شتر از انسولین بسیار زیادی برخوردار است که باعث شده است برای بیماران دیابتی و کسانی که با مشکلات قند خون مواجه هستند بسیار مفید باشد.

محققان به وجود پروتئین‌های محافظی در شیر شتر پی برده‌اند که خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتری دارند.

 شیر شتر حاوی آهن و ویتامین C بیشتری نسبت به شیر گاو است.

شترها به اقتضای محیط زندگی خود با کمی آب و گیاهان صحرایی می‌توانند به مدت زیادی زنده بمانند که همین موضوع نگهداری و پرورش شتر را از جنبه‌های اقتصادی و محیط زیستی مقرون به صرفه کرده است.

نه تنها باعث کاهش حساسیت در افراد آلرژیک می‌شود، بلکه تحقیقات نشان داده‌اندکه این شیر در معکوس‌سازی روند آلرژی نیز موثر است. همان‌طور که به آن اشاره کردیم، این شیر فاقد کازئین A1 و متاگلوبین است که باعث شده افراد مبتلا به آلرژی بدون نگرانی بتوانند از آن مصرف کنند. همچنین تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۵ بر روی گروهی از کودکان مبتلا به آلرژی انجام شد، نشان داد که این شیر در درمان آن‌ها فوق‌العاده موفق ظاهر شده است.

طبق تحقیقاتی انجام گرفته ، هیچگونه عوارض و مشکلی را برای مصرف آن نشان نداده است. حتی برعکس، کسانی که با خوردن سایر فرآورده‌های لبنی نیز مشکل دارند می‌توانند در مورد استفاده از شیر شتر با خیال راحت‌تری عمل کنند. اما تنها ایراد و عیبی که بر شیر شتر وارد است،گران بودن آن است

چگونه پنیر شیر شتر درست کنیم؟

پنیری که از شیر شتر تهیه می شود به پنیر شیر شتر معروف است. تهیه پنیر از شیر شتر از تهیه پنیر از شیر سایر حیوانات لبنی بسیار مشکل است.

این پنیر بسیار نادر و گران است. زیرا چربی بسیار کمی دارد که تولید پنیر کمتری دارد. تا آنجا که می دانیم حتی ایالات متحده کارخانه های کمی برای ساخت آن دارد. یک شتر برای تولید شیر تا زمان تولد گوساله حداقل ۴ سال زمان می برد.

مزایای سلامتی پنیر شیر شتر

کلسترول کم است

کم لاکتوز (مناسب برای بیمار غیر تحمل لاکتوز)

از نظر مواد مغذی بیشتر ، حاوی چربی های اشباع نشده ، ویتامین C و مواد معدنی است

خط آخر

شیر شتر بخشی از رژیم های غذایی سنتی برای جمعیت های خاص عشایری در طول تاریخ بوده است. این کشور اخیراً به عنوان یک غذای بهداشتی در کشورهای توسعه یافته مورد توجه واقع شده است.

تحقیقات نشان می دهد که شیر شتر توسط افرادی که تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر گاو را دارند بهتر تحمل می شود. همچنین ممکن است قند خون را کاهش داده ، ایمنی بدن را تقویت کرده و به برخی از شرایط رفتاری و رشد عصبی مانند اوتیسم کمک کند.

با این وجود ، این شیر نسبت به سایر انواع بسیار گران است و اغلب غیرقابل تصفیه است ، که به ویژه در جمعیت های پرخطر خطر سلامتی را به دنبال دارد.

اگر می خواهید شیر شتر را امتحان کنید اما آن را به صورت محلی پیدا نکردید ، می توانید آن را بصورت آنلاین و به صورت پودر یا یخ زده خریداری کنید.

منبع : https://www.healthline.com/nutrition/camel-milk-benefits

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *