درمان و کنترل آلرژی و حساسیت به غذای کودکان با مصرف شیر شتر

شیر شتر دارای خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامتی افراد است؛ دانشمندان اخیراً اطلاعاتی درباره موثر بودن شیر شتر در درمان و کنترل حساسیت غذایی کودکان بدست آورده‌اند. با توجه به اینکه حساسیت غذایی در دوران کودکی بیشتر از سایر دوره‌های زندگی شایع است، پزشکان و محققان به‌دنبال روش‌هایی برای درمان و پیشگیری از این بیماری در بین کودکان هستند. گزارشات حاکی از آن است که از هر ۲۰ کودک در بریتانیا ۱ کودک مبتلا به حساسیت غذایی است. قبل از اینکه به خواص شگفت‌انگیز شیر شتر در درمان حساسیت بپردازیم، بهتر است درباره این بیماری و علائم آن توضیحاتی را ارائه کنیم و سپس به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه شیر شتر در درمان این حساسیت تأثیرگذار است.
علل احتمالی آلرژی‌های غذایی
علی‌رغم اینکه حساسیت‌های غذایی یک دلیل مشخص ندارند، اما دانشمندان توانسته‌اند تعداد زیادی از این فاکتورها را شناسایی کنند و در تلاش هستند تا آنها را بهبود بخشند.
حساسیت غذایی چگونه کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟
بسیار از محققان بر این عقیده هستند که ژنتیک بیشتر از موارد دیگر در حساسیت غذایی نقش دارد. مطالعات نشان داده است که کودکانی که در خانواده‌هایی با حساسیت‌های غذایی مختلف متولد می‌شوند، احتمال بیشتری به ابتلا به حساسیت غذایی دارند. در آزمونی که روی ۵۰ کودک با حساسیت به بادام زمینی انجام گرفت، ۷ درصد از نفرات خواهر و برادر هستند. چیزی که در این آزمون مشخص شد، این بود که ژنتیک به تنهایی مسئول انتقال حساسیت غذایی نیست.
رابطه سطح پایین ویتامین D و حساسیت غذایی
سطوح پایین ویتامین D می‌تواند یکی از علل در ایجاد حساسیت غذایی باشد. طبق یک مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ صورت گرفت، رابطه‌ای بین فصل تولد و آلرژی غذایی مورد بررسی قرار گرفت که طبق آن کودکانی که در زمستان یا پاییز متولد شدند کمتر از ویتامین D که از نور خورشید منتقل می‌شود برخوردار هستند. طبق این تحقیقات که روی کودکان کمتر از پنج سال شکل گرفت، بچه‌ّهایی که در فصول پاییز و زمستان به‌دنیا آمده بودند احتمال ابتلا به حساسیت غذایی در آنها نسبت به بقیه ۵۳ درصد بیشتر است. این یافته‌ها نشان می‌دهد که ویتامین D نقش مهمی در جلوگیری از حساسیت غذایی نوزادان دارد.
کمبود چربی‌های غیر اشباع
فقدان اسیدهای چرب غیر اشباع n-3 نیز می‌تواند باعث ایجاد حساسیت غذایی شود. این اسید‌های چرب نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب ایفا می‌کنند. این نقش باعث می‌شود که خطر ابتلا به حساسیت غذایی کاهش پیدا کند. در حقیقت، طبق مشاهداتی که وجود داشته، مصرف ماهی از سن ۱ سالگی تا چهار سالگی حساسیت غذایی را تا ۲۴ درصد کاهش می‌دهد.
حساسیت غذایی دوران کودکی تا دوران بلوغ ادامه پیدا می‌کند
حساسیت غذایی زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن در واکنش به غذاهای مصرفی دچار اختلال می‌شود و واکنش‌هایی نظیر تورم، استفراغ و جوش را شاهد خواهیم بود. هنگامی که کودکی مبتلا به حساسیت غذایی می‌شود، می‌تواند در زندگی خود با مشکلات مختلفی مواجه شود. این افراد مجبور به استفاده از یک رژیم غذایی خاص و در بعضی مواقع سخت هستند؛ ضمن اینکه مراقبت‌های غذایی و بهداشتی برای این افراد هزینه‌های بالایی نیز خواهد داشت. حساسیت غذایی در دوران کودکی نه تنها بر تعاملات اجتماعی فرد تأثیر می‌گذارد، بلکه طبق مطالعاتی صورت گرفته حدود ۳۵ درصد از این افراد دچار آشم نیز خواهند شد. علاوه‌بر این برخی از کودکان و نوجوانان بدلیل آنافیلاکسی (واکنش شدید آلرژیک) حتی دچار مرگ و میر نیز می‌شوند.
تشخیص عمومی حساسیت غذایی
درحالی که انواع مختلفی از حساسیت غذایی وجود دارد، اما افراد بطور معمول به تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، شیر گاو، آجیل و ماهی واکنش آلرژسک نشان می‌دهند. این مجموعه حساسیت‌ها شمال ۵۰ درصد از حساسیت‌های غذایی می‌شوند. افرادی که ممکن اشت مبتلا به حساسیت شوند، علائمی همچون اسهال، استفراغ، جوش‌های پوستی (کهیر) یا تورم، اشکال در تنفس و احساس خارش در دهان را به همراه خواهند داشت. اگرچه خیلی از این حساسیت‌های موجود بیشتر آزاردهنده هستند، اما در مواقعی امکان دارد خطرناک و حتی موجب مرگ فرد شوند. پزشکان سعی می‌کنند از طریق آزمایش خون، تست خارش و… به نوع حساسیت غذایی پی ببرند.
مدیریت درمانی سنتی و پیشگیری از حساسیت
روش‌های مختلفی برای مدیریت و جلوگیری از حساسیت غذایی از جمله ایمن‌سازی، معرفی زودهنگام غذا، تغییر رژیم غذایی با شیر مادر و درمان‌های پزشکی وجود دارد.
ایمونوتراپی (ایمن‌درمانی) برای حساسیت غذایی
یک روش مدیریت حساسیت غذایی، ایمن‌درمانی است. نظریه ایمن‌درمانی یک روش برای درمان برخی بیماری‌ها از جمله سرطان است که با تحریک سیستم ایمنی بدن اتفاق می‌افتد. برای مثال، یک فرد با حساسیت به تخم‌مرغ خیلی کم می‌تواند از این ماده غذایی استفاده کند و کم‌کم باید به حجم تخم‌مرغ مصرفی بیفزاید.
معرفی اولیه غذاها
گاهی اوقات برای پیشگیری از حساسیت غذایی از معرفی غذا استفاده می‌کنند. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۶ صورت گرفت، نشان داده شد که برخی از آلرژن‌های رایج (نوعی آنتی‌ژن که باعث واکنش غیرطبیعی و شدید سیستم ایمنی می‌شود) برای نوزادان ۴-۶ ماه می‌تواند حساسیت غذایی غذایی را کاهش دهد. بطور خاص، در این بررسی که تخم‌مرغ و بادام زمینی به کودکان تغذیه شد، طبق آمار ارائه شده اگر در این بازه سنی تخم‌مرغ و بادام‌ زمینی به این نوزادان بصورت خیلی کم داده شود، امکان اینکه به حساسیت غذایی مبتلا شوند تا ۴۰ درصد کاهش می‌یابد. طبق این مطالعات اگر کودکان بین ۴-۱۱ ماه بادام زمینی مصرف کنند احتمال این حساسیت غذایی به ۷۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.
رژیم غذایی با شیر مادر
برای کودکانی که حساسیت غذایی دارند، شیر مادر می‌تواند بعنوان یک رژیم غذایی برای کنترل و مدیریت این بیماری استفاده شود. در این موارد، مادر غذایی را مصرف می‌کند که می‌تواند باعث تحریک کودک شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که اگر مادران یک رژیم غذایی با آلرژن کم دریافت کنند، می‌تواند کولیک در کودکان را به حد قابل توجهی کاهش دهد.
درمان‌های پزشکی برای حساسیت غذایی
یکی دیگر از راه‌های درمان برای حساسیت‌های غذایی استفاده از درمان‌های پزشکی است. داروهای مختلف به‌منظور کاهش علائم حساسیت غذایی استفاده می‌شوند.
استفاده از شیر شتر
متأسفانه، درمان‌های سنتی برای برخی از کودکان جواب نمی‌دهد؛ این کودکان و خانواده‌های آنها به دنبال یک جایگزین موثر هستند. در این موارد شیر شتر می‌تواند یک گزینه جانشین خوب باشد. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۵ در زمینه ایمن‌سازی و تأثیر شیر شتر بر حساسیت کودکان مبتلا به انواع مختلف حساسی غذایی انجام گرفت. در این مطالعه هشت کودک مبتلا به حساسیت غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. تمام این کودکان به شیر گاو حساسیت داشتند و درمان‌های معمول درباره آنها ناموفق بود. کودکانی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، در سنین ۴ تا ۱۰ سال بودند و علائم بالقوه آنها شامل اسهال، استفراغ، آسم و بثورات پوستی است. این کودکان برای مدت ۳۰ روز تحت درمان با شیر شتر قرار گرفتند. در این زمان، کودکان دو هفته شیر شتر را فارغ از مصرف غذاهای دیگر مصرف کردند. بعد از دو هفته دوباره غذاهای دیگر نیز در کنار شیر شتر مورد استفاده قرار گرفتند. محققان مشاهده کردن که پس از ۲۴ ساعت تمام علائم حساسیت کودکان بهبود پیدا کرد و بعد از چهار روز از بین رفت. بعد از گذشته دو هفته، یکی از کودکان قادر به خوردن غذایی بود که از قبل به آن حساسیت داشت و این وضعیت بعد از پایان دوره نیز باقی ماند. کودک دیگری که علائم حساسیت در او ناپدید شد، دو ماه پس از پایان دوره دچار عفونت‌های گوش شد که دوباره درمان با شیر شتر برای او تجویز شد و ظرف ۴۸ ساعت بهبود علائم اتفاق افتاد. اگرچه این مطالعه روی تعداد محدودی از کودکان شکل گرفت، اما نتایج بسیار امیدوارکننده بود و این آزمایش نشان می‌دهد که شیر شتر می‌تواند برای بهبود علائم حساسیت غذایی دوران کودکی مفید خواهد بود.

منبع: محله پزشکی ویوان

http://vivanmilk.com/blog/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *